14 aug. 2010

E imposibil, deci hai s-o facem !






In perioada asta multa lume trece prin perioade urate. Bobby scrie despre asta, Cabral si el, saptamana trecuta am patit si eu asemanator. Problema este ca atunci cand suntem prinsi de o multime de lucruri la care nu gasim rezolvare cand suntem demoralizati si credem ca n-are nici un sens ce facem se intampla unul din doua lucruri:

- fie ne bagam singuri in rahat, incepem sa vorbim cu noi insine si sa construim cele mai negre scenarii, sa vedem peste tot doar probleme si criza si suferinta si inutilitate . Chestia asta dureaza 2-3 saptamani timp in care nu faci nimic si care trece singura. Cand te trezesti iti vine sa-ti dai pumni in cap ca te-ai lasat pacalit atat de usor de lucruri atat de mici.

- fie incepem sa ne zbatem sa gasim solutii, nu de dam batuti, ne agatam de fiecare firicel de speranta si dam din coate sa iesim din mocirla. Activitatea ne face bine, ne face sa gasim idei acolo nu ne asteptam, ne tine mintea treaza si pregatita sa prinda oportunitatile.

Tind sa cred ca intram in perioadele astea atunci cand ne uitam prea mult in jos la ce se intampla zi de zi si luam privirea de pe obiectivele pe termen lung pe care ni le-am propus si care declansau energia si entuziasmul in noi.

Am vazut azi-noapte un film care m-a lasat pur si simplu cu gura cascata. Pentru ca e vorba exact despre asta. Despre a visa la lucruri imposibile pe care vrei sa le faci sau sa le atingi si visul ala sa nu te lase sa devii pesimist sau depresiv. Va povestesc pe scurt despre ce e vorba si va las sa priviti trailerul .

In 1974, Phillipe Petit a traversat ilegal cele doua turnuri de la World Trade Center pe un cablu suspendat de 8 ori, timp de 45 de minute. Toata aventura a fost pregatita 6 ani. Echipa lui Petit a studiat timp de 3 ani WTC observand costumatia oamenilor de acolo, facand schite, machete, teste, introducand pe rand cabluri si alte echipamente in cladire pentru a putea reusi.

De ce mi s-a parut extraordinar asta ? Pentru ca Petit dorea sa faca ceva imposibil... Oamenii lui i-au spus ca e imposibil sa traversezi pe sarma cele doua turnuri. Conditiile de securitate sunt prea mari. Riscul de a fi prins, la fel. Nu ai cum sa prevezi vremea, nu e absolut nici o siguranta. Stiti care a fost raspunsul lui Petit la chestia asta ?

Daca e imposibil, hai sa ne apucam de lucru !

Cand s-a dat jos de pe sarma, politia l-a arestat imediat, reporterii l-au agresat cu intrebari si toti doreau sa stie un singur lucru : De ce ai facut asta?

Raspunsul lui : Nu e nevoie de un DE CE !



>SuccesDublu<

Niciun comentariu: